POESIA PALMERIANA

Los poetas somos como los leones, después de que nos disparen podemos lanzar nuestras garras. Página administrada por el poeta Ramón Palmeral, Alicante (España). Publicamos gratis portadas de los libros que nos envían. El mejor portal de poetas hispanoamericanos seleccionados. Ramón Palmeral poeta de Ciudad Real, nacido en Piedrabuena.
Contacto: ramon.palmeral@gmail.com.
La mayor satifacción que tengo al escribir es saber que alguien me lea cuando yo esté muerto.

domingo, 14 de abril de 2019

Joaquín Camps, guanyador del Premi Azorín de Novel


Joaquín Camps, guanyador del Premi Azorín de Novel·la 2019 amb la seua obra ‘La silueta del olvido’

César Sánchez presideix la cerimònia de lliurament del guardó, dotat amb 45.000 euros

Una història policíaca protagonitzada per la inspectora Claudia Carreras i que transcorre a la ciutat de València ha convençut al jurat del Premi Azorín de Novel·la 2019 per a alçar-se amb els 45.000 euros d’aquest reconegut guardó que convoquen anualment la Diputació d’Alacant i Editorial Planeta. L’economista i catedràtic Joaquín Camps, natural de Gandia, és l’autor de ‘Silueta del olvido’, títol que dona nom a aquest treball que ha concitat la unanimitat dels experts per la “extrema habilitat de l’autor per a descriure sentiments amb poques paraules i donar profunditat als personatges”.
Es tracta d’un thriller que, segons els membres del jurat, es converteix en addictiu segons transcorre la lectura i on tot es resol de manera òptima. L’autor es va presentar al Premi Azorín sota el pseudònim de Víctor Palmer, amb ‘Recordando olvidar’. Ara, el flamant guanyador del guardó, defensa aquesta trepidant història amb potents i atractius personatges i en la qual destaca l’humor negre durant les 400 pàgines de l’obra.

Editorial Planeta va publicar en 2015 la seua primera novel·la, un altre thriller d’intriga que, sota el títol ‘La última confidencia del escritor Hugo Mendoza’ es va convertir en un best seller.
Joaquín Camps és professor de Recursos Humans en la Universitat de València, ciutat en la qual resideix, però té un fort arrelament a la província d’Alacant, concretament a La Vall de Gallinera. Té a la seua esquena diversos treballs científics sobre el comportament humà en les organitzacions, camp en el qual ha centrat bona part de les seues investigacions i docència.

El president del Govern Provincial, César Sánchez, ha presidit aquesta vesprada en l’ADDA l’acte de concessió davant més de 1.200 persones que han pogut gaudir en les seues butaques d’un espectacle poètic i musical amb el recital, per part de l’actor Mario Zorrilla, d’un fragment de ‘Castilla’ d’Azorín.

A més, ADDA Simfònica ha actuat per primera vegada en aquest certamen literari, que la seua vint-i-sisena aquesta edició ha presentat la periodista i escriptora Mónica Carrillo. Dirigida per Josep Vicente, l’orquestra ha interpretat quatre moviments corresponents a les famoses peces ‘Obertura de Guillermo Tell’ de Rossini, ‘Adagi for strings’ de Barber, ‘Simfonia n5. Op 67. IV. Allegro’ de Beethoven i ‘Simfonia n4. Op. 36. IV. Finale. Allegro amb fuoco’ de Tchaikovsky.
La gala ha comptat amb la presència de nombroses autoritats, entre elles l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, o el director de Comunicació del Grupo Planeta, Patrixi Tixis, així com d’escriptors i periodistes.
En la seua intervenció, el president ha comentat que “per a la Diputació d’Alacant, la convocatòria d’aquest premi suposa, edició rere edició, un repte ple de sentiments i emocions, perquè des de fa anys s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més prestigiosos de la nostra província”.
Així mateix, en les seues paraules ha ressaltat que la figura d’Azorín qui “amb la seua prosa no va marcar una època ni un estil, va marcar la pròpia història de la literatura i del periodisme i va deixar petjada en totes les generacions posteriors d’escriptors per la seua precisió i la seua introspecció en el món de les lletres”.
En aquesta línia, ha apuntat que “el seu profund procés creatiu era excepcional” i ha recordat que “comptava la intrahistoria amb una delicadesa, exactitud i profunditat tan magnes que la vida brollava en cadascun de les línies escrites en les seues anotacions”.
Les deu novel·les finalistes d’enguany, entre elles una alacantina, han presentat una temàtica variada amb històries que han recollit relacions familiars, vitals i polítiques, fins a novel·la històrica, d’aventura o policíaca.

Enguany han concorregut un total de 215 obres, 58 originals més que l’anterior (amb 157 exemplars), de les quals 173 procedien d’Espanya, vint-i-quatre d’elles alacantines. D’Amèrica del Sud van arribar 17 còpies, mentre que les d’Amèrica del Nord van aconseguir les nou. Dos exemplars tenien el seu origen a Europa i 14 no concretaven la seua procedència.

El jurat de la present edició està compost pel diputat de Cultura i Educació, Cèsar August Asencio, que exerceix de president d’aquest, així com pels escriptors Juan Eslava Galán, Nativel Preuat, Reyes Calderón i Rafael Poveda, a més del catedràtic en Literatura i crític literari, Jaime Mas, i la directora d’Editorial Planeta, Belén López Celada. La secretària general de la Diputació d’Alacant, Amparo Koninckx Frasquet, actuarà com a secretària.